zaterdag 27 september 2014

Puinruimen

 

Al sinds ik mijn nieuwe stulpje in de meest Vlaamse stad van Nederland betrokken heb, is mijn achterbuurman (80) gemoeid met de stand van tuinzaken hier. Zijn tuin komt uit op die van mij en wordt alleen gescheiden door een brandgang. Zo kan hij mooi op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit mijn achtertuin. 


Voornamelijk mijn achterbuurman was al een paar maanden bezig met zand weg scheppen in mijn tuin en groenafval weg te werken toen we hulp kregen van een buurman van een paar huizen verder. Hij haalde ook een hoop kruiwagens met zand weg en gaf mij een pak puinzakken. "Daar kan je zand in doen zonder dat ze lekken!" sprak hij. Ik nam ze aan en toen mijn achterbuurman even later ook poolshoogte kwam nemen gaf ik hem de helft, dat leek me wel zo eerlijk. "Wie weet komen ze nog eens van pas, altijd handig om te hebben." zei ik tegen hem. "Ja en anders steek ik Annie er wel in!" riep hij terug met een sprankel in zijn ogen.

Mijn achterbuurman zal nog vaak zijn entree maken op mijn blog. Door zijn wijsheden en koddige  'come-backs' heb ik nog genoeg schrijfstof die jullie van me tegoed houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!