dinsdag 11 november 2014

Wat ging er mis met de Mayakalender?

Okay...terwijl ik de hele ochtend lekker aan het puinruimen ben geweest boven is het dus stiekem een heel belangrijke dag zonder dat ik het doorhad. Heeft iemand hier toevallig bij stilgestaan?

 

 

Het is dus wapenstilstand in België. Tot dusver kon ik vanochtend nog meekomen, vooral omdat ik mijn wekker niet moest zetten gisteravond. Normaal ben ik niet zo alert op de feestdagen want enkel de feestdagen waarop we vrij zijn krijgen een speciaal plekje in mijn hart. Alleen, laat me het uitleggen vanwaar het besef van de datum 11-11 komt. Het begon al vorige week vrijdag toen ik Erik Oishammasteknikko vergeten was op mijn nieuwe werk (in België). Daar de meesten geen minuut zonder hun trouwe, elektronische metgezel kunnen, valt dat bij mij nogal mee. Het feit dat ik hem een naam heb gegeven getuigt verder alleen maar van rauw fatsoen. Terug naar het verhaal: ik zou afgelopen weekend bij mijn moeder gaan logeren en die woont op een afstand van anderhalf uur rijden. Ik snap dat je nu denkt van "Dus wat heeft dat met die telefoon te maken?" maar vergeet niet, lieve lezer, dat Corrie ook al 18 jaar is en er niet meer jonger op wordt. Ik heb wel pechhulp maar daar heb je niks aan als je Sjaak Trekhaak niet kunt bellen onderweg. Nou denk je misschien, haal Erik dan eerst op van kantoor voordat je naar je moeder rijd. Fout gedacht! Gezien ik voor mijn werk enkele reis een kleine 70 km afstand moet afleggen kan Erik het dus mooi schudden! De gok werd gewaagd en we kwamen veilig aan op de bestemming. Toen het Erikloze weekend voorbij was en de maandagochtend alweer aanbrak, maakte ik me klaar voor werk. Ik was mooi op tijd en daar wordt ik dan altijd een beetje trots van. Ik reed vol trots met Corrie de expresweg op en zette de radio nog een tikkeltje harder. Het asfalt in België is nu eenmaal niet al te best dus overstem ik dat geruis altijd met wat ruisend radiomuziek. "Goh, wat is het lekker stil op de weg..." dacht ik nog bij mezelf terwijl ik nog een prop gas gaf. "Op deze manier ben ik er zó!"...ik werd er al enthousiast van. Toen kwam langzaam het besef dat de meeste Belgen een brugdag hadden ingelast gisteren vanwege de vrije feestdag vandaag. Ik slikte dit gevoel van twijfel weg en reed door... Eenmaal netjes op tijd op kantoor begon ik eerst naar Erik te zoeken. Hoe langer ik zocht des te warmer de onzichtbare sjaal rond mijn nek voelde totdat mijn wangen overeenkwamen met de kleur kreeft. "Ik had hem toch zeker op werk laten liggen?". Totdat mijn blik op dat schattig, felroze hoesje van hem viel..."hey Erik, wat doe jij nou op de grond onder mijn bureau?!". Na een vreugdevolle reünie van een half uur kreeg ik via Facebook het bevestigende bericht van mijn 'Collegabaas' dat ik vrij was. Ik slaakte een diepe zucht en liep in gezelschap van Erik terug naar Corrie. Ze herkenden elkaar nog gelukkig. Dat hoorde ik namelijk aan het 'ding dong' geluid van Corrie's carkit. En Erik's bluetooth was Corrie ook nog niet vergeten...

Dit alles speelde zich af in de aanloop naar vandaag terwijl de raad van Elf zich weer zetelt voor de carnavalsvoorbereidingen. Wat op zich al schokkend genoeg is maar daar stopt het nog niet! Vanavond moet mijn container buiten en is het ook nog de avond van de 'lampioenentocht' waarbij je bedelaartjes aan de deur kunt verwachten vanwege sint Maarten. 'Toevallig' heb ik geen tonnen snoep in huis. Maar wat mij nu aan het denken heeft gezet; waarom stond deze datum niet fatsoenlijk aangegeven op de Mayakalender? Dan was er op het nieuws tenminste nog wat zendtijd aan besteed om het volk te waarschuwen. Voor mij rest dus nog maar één ding: doen alsof ik niet te huize ben. Ik trek de bel uit het stopcontact en beweeg me ongezien maar toch nonchalant richting schuilkelder met een paar flessen drinkwater (lees Vodka), blikken bruine bonen en genoeg rollen w.c.papier om de rest van deze dag door te brengen. Ik laat deze viering mooi aan de 'Gristenen' over. Alaaf!

Deze week in de bonus:

Lees hier dat ze niet overal snoep wegbunkeren met sint Maarten, maar dat het ook wel eens anders gevierd wordt.

Heb je genoeg van alle festiviteiten rond sint Maarten? Boek dan een vakantie naar sint Maarten, weg van dit alles!

Weetje van de dag: koeien hebben staarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!