vrijdag 26 september 2014

Koning kat en zijn nederige hofdienaarsOp Facebook en internet ontkom je er niet aan: katten.  Google op “king of the internet” en je wordt een kat compleet met cape, kroon en troon geserveerd. Hier en daar lees je dat ze schijnbaar aan het samenzweren zijn om de wereld te veroveren.  Maar als jij zegt dat je 4 pootjes hebt, enkel miauw zegt en toch afgebeeld wordt als koning van zo’n beetje de wereld dan zeg ik: “chapeau”.


Gezien de hype wil ik toch even eigen ervaringen delen die ik heb met mijn exemplaar. Ze heet Mittens en is zeer aanhankelijk. Ik kan haar het beste omschrijven als een zwart-witte zwaarlijvige die antwoord geeft op alles wat je zegt. Wanneer ze dan weer eens terugmiauwt vraag ik mezelf soms af of ze nou niet doorheeft dat ik in mezelf praat en niet tegen haar! Ter observatie kijk ik haar dan in haar nietszeggende oogjes en terwijl ze haar derrière begint te likken stel ik een aantal mogelijke diagnoses: “syndroom van down, zwakbegaafdheid of is het enkel een evenwichtsstoornis…” De dierenarts stelde 2 jaar geleden echter maar 1 diagnose en die luidde overgewicht. Inmiddels zijn we 24 maanden, heel wat dure dieten en €300+ euro verder en is mevrouw Mittens , zoals ze in omstreken bekend staat,  nog geen grammetje afgevallen. Dit is een vrij ernstige zaak gezien ik maar een bed heb van 1.40 breed en elke nacht weer wakker wordt door verdoofde ledematen. Nou ben ik niet van suiker maar 6 a 7 kilo op je voet/hoofd/been etc… gedurende een aantal uur;  daar slaap je niet zomaar doorheen,  zo blijkt.

Wie is er nog meer slachtoffer van deze rattige beestjes en wil er in mijn lotgenoten groep? Praten helpt...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!