zondag 14 juni 2015

De stoeptegel aan de BBQ!


Het was nog maar gisteren, dat dit slecht functionerende koppel waar ik 50% van ben bij mijn tante en oom op visite was. Daar waren we aan het klagen dat het al half juni was en we nog steeds geen fatsoenlijke zomer hadden gehad. Dit beklag vond plaats onder het genot van vlees van de barbecue maar dit werd dan wel genuttigd in de nieuwe blokhut in de tuin want het was echt geen zomerweer.

Wanneer is het wel acceptabel zomerweer en hoe lang moet dat aanhouden?

De barbecue was niet gepland. En van hun kant ook niet. We waren er oprecht enkel heen gegaan om een beetje bij te kletsen en wat te drinken te krijgen. Misschien met iets lekkers, want dat was er altijd wel als we langskwamen. Het werd 4 uur en mijn tante herinnerde zich ineens dat ze veel te veel vlees in de koelkast hadden liggen voor op de barbecue. Dat konden zij met zijn tweetjes onmogelijk meester maken. Dus na enige twijfel, uit beleefdheid, gingen wij in op de spontane uitnodiging om te blijven eten. Het gemak waarmee het eten op tafel verscheen en het tempo waarin dit gedaan werd was niet te volgen. Als ik een bbq organiseer dan is het alleen maar voor onszelf en dan gaat hier twee dagen strakke planning aan vooraf waarbij de nodige checklisten te pas komen. Ik zal het ook wijselijk uit mijn hoofd laten  gasten uit te nodigen om te blijven eten. Niet dat het mij niet gezellig lijkt, maar om ze een fiasco te besparen. Nog iets waarin het in mijn volle wasdom ontbreekt, het organiseren van etentjes. Al moet ik ook met een beschuldigende vinger naar wederhelft wijzen gezien hij het organisatorisch talent heeft van een stoeptegel.

 Terug naar de blokhut waar het eten zoals altijd erg lekker was en de sfeer aan tafel gezellig, met op de achtergrond de radio die aan stond. Ik dacht Skyradio. Het leek heel even of we weer op de camping zaten. Maar de caravan van oom en tante was net verkocht en voor het eerst dit jaar kamperen ze thuis in eigen tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!