zaterdag 2 februari 2013

Silent speeddaten en een stijve matras

 

´Geen nieuws is goed nieuws` zeggen ze. Dat komt goed uit want ik heb 2 dagen niet kunnen posten op het Kladboekje wegens de verhuizing. En het klopt ook dat het goed nieuws is want alles is zonder slag of stoot overgebracht naar het nieuwe hoofdkwartier. Nou ja, bijna alles op de boxspring matras na, die weigerde stijfweg de lift in te gaan! Schoonmoeder woont namelijk op 6 (!) hoog en de lift die de bewoners van boven naar beneden moet vervoeren is voor maximaal 3 personen tegelijk. Zo heb ik onlangs nog heerlijk knus met 2 wildvreemde mannen in de lift gestaan. Wat op zich een goede manier van ´silent´ speeddaten is, als je ervan houdt. Ik kan je zeggen dat ik die mannen na 3 minuten teentjetrappen namelijk al een stuk beter leek te kennen.

Nadat manlief en ik ons een ongeluk en een trekkende oogzenuw hadden gezwoegd om die genadeloze matras de 6e verdieping op te slepen, besloten we maar MacDonalds af te halen. Het klokje wees al beschuldigend naar het cijfertje 7 en onze magen staken dat niet onder stoelen of banken. "We hebben het wel verdiend, een makkelijke hap" sprak mijn wederhelft rechtvaardigend. Echter de dag ervoor vonden we ook al dat we het verdiend hadden. Onze ruggengraat begon te smelten en in alle ernst preekte ik dat we hier "absoluut geen gewoonte van gaan maken". Ik herinnerde me dat ´ene programma´ wat ik gezien had op Russia Today, een televisiezender die zich vooral richt op de Amerikaanse gebreken. Het betreffende programma ging dan ook over MacDonalds; Amerika´s commerciële paradepaardje. De onverslaanbare fastfoodketen-koning, die zich als een schimmel over de aardkloot heeft verspreid, kreeg nogal kritiek te verduren over de hoeveelheden conserveringsmiddelen en E-nummers die het in zijn producten pompt. Om het standpunt kracht bij te zetten, liet men nog een wetenschapper zien die een aantal onsmakelijke experimenten met een Cheeseburger uitvoerde.
Voor de Russen geldt natuurlijk: ´Als je met 1 vinger naar een ander wijst, wijs je met 3 vingers naar jezelf´ (probeer het maar). Enkel in dit geval zat ik compleet in het programma en was ik nogal geboeid door de feiten. Ik wist wel dat de, door jongeren liefkozend genoemde ´Maccie´, niet bekend stond wegens zijn verantwoorde voeding. Dat het zo ernstig was dat er een museum is opgericht om de onsterfelijkheid van de hamburgers en frietjes aan te tonen, was mij tot dan toe nog onbekend. Met het project wil men aantonen dat er zoveel slechte componenten aan het voedsel worden toegevoegd dat zelfs de bacteriën en schimmels zich er niet aan wagen! Dat zette mij toentertijd wel te denken: waarom zou ik dat spul dan wel aan mijn naasten willen voeren? Natuurlijk ben ik geen diëtiste en zijn er zoveel slechte voedingswaarden die wij dagelijks consumeren, maar nu krijg ik er toch wel een extra slecht gevoel bij als ik weer eens een McWrap probeer weg te werken. Voortaan die ene keer in de maand dat we onszelf richting de McDrive begeven ook maar afschaffen dus.
Wat vind jij, is MacDonalds echt zo slecht? Of proberen de Russen de ´Mickey D´s´ te saboteren om vervolgens hun eigen fastfoodketen, genaamd Mother Russia, erdoor te persen bij de wereldwijde consument en hebben ze hiervoor hun dubbelspionnen ingeschakeld? Of valt het allemaal wel mee en blijf jij lekker van je BigMac meal genieten?
 
Kijk hier als je wil weten hoe je Russia Today kunt ontvangen.
En bekijk ook de site van Tros Radar als je meer wil weten over experimenten m.b.t. de houdbaarheid van MacDonaldsproducten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!