zaterdag 19 januari 2013

“Schatje, ik wil een nieuw plaatje.”

Zo gezegd, zo gedaan!

Ik wilde namelijk graag een nieuwe achtergrondafbeelding op mijn blog. De mannelijke wederhelft werd hiervoor al gauw ingeschakeld. En zoals het de man betaamd ging hij direct aan de slag om het vrouwtje te helpen bij iets waar zij geen verstand van heeft: computers en elektronica.


Toen hij eenmaal een nieuwe achtergrondafbeelding had gevonden waar ik tevreden mee was, werd hij enthousiast. “Nou, waarom maken we geen titelafbeelding voor je blog in plaats van een kale titel?” Dat vond ik ook allemaal best zolang ik geen .zip bestanden hoefde te openen en ‘uitpakken in doelmap’ of iets in dergelijke richting. Toen hij me er eenmaal van verzekerde dat hij me geen verkorte ICT cursus poogde te geven gaf ik hem groen licht om verder te gaan. Zo werd het project al gauw nachtwerk en werden we steeds kritischer: “De afbeeldingen in mijn berichten zijn niet allemaal van dezelfde afmeting! Wat een schande…”. Als oplossing heeft manlief een standaardafbeelding gegenereerd waarop ik als het ware al mijn foto’s kan plakken om ze vervolgens als 1 plaatje te uploaden. Hij heeft mij tot in de late uurtjes achter de computer laten zwoegen totdat alle reeds gepubliceerde berichten tot deze nieuwe stijl waren omgedoopt. Na een aantal mislukte pogingen “Schatje- ik- ben- moe-, kan- ik- het- morgen- verder- afmaken?” Was het Kladboekje nieuwe stijl geboren! En het was zijn kind, aan zijn enthousiasme te zien.

Dus beste lezer, met alle bloed, zweet en tranen nog op mijn vingers wens ik jullie veel kladderplezier op het nieuwe Kladboekje ook namens de man!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!