zondag 27 januari 2013

Receptje tegen acné

Wat is tegenwoordig een blog zonder beautytips? Hieronder volgt geen waslijst van alle mogelijkheden maar enkel de remedies die ik gebruik. 

 

 

Dit is geen recept om iets eetbaars klaar te maken, dit is een recept voor je huid. Persoonlijk heb ik een heel moeilijke huid: ik kan niet tegen zon, ik kan niet tegen crèmes en ik krijg om de haverklap acne uitbraken. Ik heb zo'n beetje alles geprobeerd op mijn gezicht en ben erachter gekomen dat eetbare producten niet alleen goed zijn voor je buik maar ook voor je huid!

 

Ik heb altijd gedacht dat deze huisgemaakte maskers en middeltjes een fabeltje zijn uit grootmoeders tijd. Dus heb ik voorheen dit soort middeltjes altijd vermeden om vervolgens naar een dure schoonheidsspecialist te gaan en daar mijn gezicht te laten behandelen met microdermabrasie. Microdermabrasie is overigens een echte aanrader tegen rimpels, acne en eigenlijk alles waar je huid lelijk van wordt. Echter het kost nogal wat en momenteel heb ik daar geen budget voor.

Yoghurt yoghurt yoghurt ik kan het maar niet vaak genoeg herhalen, dit wordt de basis voor alle behandeligen. Het is namelijk een extreem goed middel voor je huid mits het puur is, neem dus geen bosvruchten yoghurt bijvoorbeeld. Met name de volle yoghurt en de Turkse/ Griekse yoghurtsoorten zorgen voor een glad gezicht en verkleinde poriën.

Werking
In yoghurt zitten zuren en goede bacteriën. De zuren weken, op een milde wijze, het bovenste huidlaagje los waardoor de nieuwe, jongere huid eerder naar boven komt. Door dit vernieuwingsproces te versnellen krijgt je huid geen kans om te verharden waardoor rimpels ontstaan en groeien de vlekjes op je gezicht sneller eraf. De goede bacteriën in de yoghurt zorgen voor een antibacteriële werking op de huid waardoor ontstekingen geremd worden. Yoghurt werkt het beste bij personen met een vette tot gemengde huid. Als je een droge huid hebt is het beter om yoghurt te vermijden.

Gebruik
Je kan yoghurt op je gezicht smeren zonder extra toevoegingen, dan wacht je tot het is opgedroogd en spoel je het met lauw water weer af. Er is niks mis mee en je mag dit gerust een yoghurtmaskertje noemen. Echter voor de avonturier die wel zijn keukenkastjes wil afstruinen naar citroen, kurkuma en honing kan de yoghurt ook daarmee mengen. Ik zou de yoghurt maar met 1 ander product mengen en test gewoon even uit hoeveel je van alles nodig hebt. Meestal is 1 eetlepel yoghurt genoeg en 1 theelepel van het additionele product.Yoghurt is ook goed voor je haar en verlicht de irritatie van een verbrandde huid.

Kurkuma werkt goed tegen onzuiverheden, het zuigt de ontsteking naar boven als een trekzalf en maakt je huid egaal. Zoals ik al in mijn spicy special uitgebreid heb verteld, kun je kurkuma ook met yoghurt mengen als gezichtsbehandeling. Doe het wel op een dag dat je helemaal nergens heen hoeft want je huid kan er gelig van kleuren. Lees meer op http://www.forum.beautygloss.nl/viewtopic.php?f=37&t=7624

Citroen is mijn laatste aanrader voor een egale huid. Citroen werkt ligt blekend en kan een beetje bijten als je het voor de eerste keer opsmeert. Gebruik het liefste versgeperst citroensap maar het kan ook uit zo'n flesje indien het puur citroen bevat. Citroen droogt de huid niet uit maar wel de puistjes en is daarom erg geschikt voor alle huidtypen. Het bevat AHA en dit zit ook in dure acnecrèmes . 

verder kun je je gezicht scrubben met kristalsuiker om te voorkomen dat je huid verstopt raakt gezien al deze producten de bovenste huidlaag sneller doen vernieuwen. Er zijn natuurlijk nog 1001 andere tips over natuurlijke gezichtsmaskers maar dit is wat ik gebruik.

Mijn wederhelft is gezegend met een huidje zo glad en zacht als babybilletjes en hij is helemaal verzot op komkommer. Hij legt hele dunne schilletjes op zijn ogen voor het slapen gaan tegen wallen en smeert soms zijn huid in met het sap van de komkommer. Of het ook werkt tegen een problematische huid weet ik niet. Ik gebruik geen komkommer op mijn huid omdat ik het erg trekkerig vind aanvoelen.

Andere favoriete producten:

Neem face wash van Himalaya: reinigt op zeer milde wijze je huid, zonder hem uit te drogen.
Nycil herbal cooling powder: hiermee poeder ik lekker mijn gezicht in voor het slapen gaan, de poeder legt een barrière tussen mijn huid en het kussen.
Vaseline petroleum jelly: smeer ik op mijn wenkbrauwen, wimpers en lippen voor het slapen gaan. Het zorgt ervoor dat je lippen soepel blijven en je wenkbrauwen/wimperhaartjes niet afbreken zodat ze langer worden.
amandel olie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!