zaterdag 12 januari 2013

Gezellig!




Vandaag zijn we vrij en zitten we gezellig thuis. Alhoewel, we hebben bijna dagelijks bezoek van de schoonfamilie dus na verloop van tijd kun je eventueel het woord “gezellig” weer weglaten.

Tussen de traditionele Punjabi muziek door en het heen en weer geroep van de laatste roddels tussen manlief en zijn moeder, probeer ik toch wat op papier te krijgen over gisteravond.
Nadat ik het dagboek gesloten had zijn we verder gaan brainstormen over het verhuizen van de inboedel naar Nederland. We kwamen op het goede idee om het met een Nederlands transportbedrijf mee te geven. Die gaan dagelijks met bloemen van Aalsmeer naar Helsinki en terug. Op de terugweg hebben ze bijna geen vracht en dat komt ons goed uit want dan kunnen we onze meubelen meegeven! We vonden een telefoonnummer op het internet en ik heb de beste man gebeld. Hij zat in de vrachtwagen en was bijna onverstaanbaar door de ruis. Het gesprek vorderde met hier en daar een misverstand en toen ik ophing kon ik manlief melden dat het ongeveer €400,- ging kosten.
“Nou dan geven we de meubelen toch mee voor 400 euro!” zei hij. “Jawel schatje, maar wie gaat het dan in Aalsmeer weer ophalen?. Toen was het ‘stil aan de overkant’. Ja dat was dus een probleem. Toen hebben we toch maar besloten om de meubelen in Finland achter te laten.
Binnenkort zeggen we ons huidige huis op en moeten we voor 3 weken met 4 personen het op 30 vierkante meter zien te redden. We zullen namelijk de laatste maand bij manlief zijn moeder doorbrengen en we nemen zoveel mogelijk van de meubelen mee om ze daar neer te zetten. Gezellig! 
Ik verlaat deze pagina en laat jullie achter onder het 'genot' van een traditioneel Punjabi liedje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!