zaterdag 12 januari 2013

Chocoladepudding

 

Misschien ken je het wel. Na het avondeten heb je zin in iets zoets, een toetje. Er is alleen niks in huis. Maar voordat je kranten en hulpdiensten inlicht zou je eerst even dit recept kunnen uitproberen. Je hebt deze ingrediënten meestal al in huis, je hoeft ze alleen nog samen te brengen tot een heerlijke pudding!

 

Benodigdheden 
35 gram pure cacao
60 gram maizena
95 gram suiker
snufje zout
0,75 liter volle melk
1 ei

Maak een papje van maïzena, ei, suiker, cacao, zout, en een beetje koude melk. De rest van de melk aan de kook brengen, Al roerende een beetje van de hete melk bij het eimengsel voegen. Daarna al roerende het nu warme eimengsel toevoegen aan de hete melk. Goed blijven roeren, zachtjes de massa weer aan de kook brengen en doorkoken tot de vla begint te binden. Meteen overdoen in een, met koud water omgespoelde, puddingvorm. Strooi er wat suiker over om velvorming te voorkomen. Als de pudding helemaal is afgekoeld kun je hem storten op een mooie schaal en naar eigen idee garneren.

Tip: smeer de schaal waar je de pudding in laat afkoelen, in met een beetje boter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!