dinsdag 23 september 2014

Sociaal experiment met Corrie!

  

Lieve, lieve, lieve…nee; allerliefste(!) Lezer,

Na anderhalf jaar en 2 vakanties verder, heb ik mijn schrijfhoed weer opgezet, of anders gezegd stel ik mijn 130 aanslagen per minuut op de proef en heb ik weer aan jullie gedacht. Begrijp me niet verkeerd, ik ben jullie niet vergeten! Echter, na de 'vakantie' (in India) werden de dingen een 'beetje onoverzichtelijk'. Ja ik zet hier het één en ander tussen aanhalingstekens en men mag best weten dat ik met 'vakantie' verplicht sociaal experiment bedoel dat er op gericht is om de familiebanden niet aan te halen maar eerder op de proef te stellen.  En 'beetje onoverzichtelijk' is ook vrij zacht uitgedrukt maar deze laat ik aan jullie verbeelding over.


In een notendop

Inmiddels heeft er niet 1 verhuizing plaatsgevonden naar het Broednest aan zee maar ook nog een tweede! Tijdens het verblijf te huize Broednest kon ondergetekende geen werk vinden en moest daarvoor een half jaar lang constant met het wrakje corsa B naar de andere kant van het 'eiland'. Nu is Zeeuws Vlaanderen geen eiland maarja…België hangt zelf als land toch wel een beetje tussen wal en schip, ik bedoel er verder niets vervelends mee hoor maar het is wel het land van de Vlaamse mythologie . Verder is de Corsa b ook geen verkeerde metgezel wanneer men elke dag 2 uur samen doorbrengt. Tot nu toe heeft zij zich betrouwbaar bewezen. Ik weet dat het een 'zij' is want tijdens ons eerste oog-koplampcontact fluisterde ze me toe dat ze graag Corrie genoemd werd. Het hele gezien-worden-als-een-object issue ligt nogal gevoelig en ik wil dan ook graag dat ze d’r best blijft doen om de keuringen te halen. Vooralsnog heb ik geen spijt dat ik de Vlissinger of andere kandidaten aan mijn neus voorbij heb laten gaan. De lange reisjes across-country, indien je Zeeuws Vlaanderen een country mag noemen, stelden desalniettemin toch onze relatie op de proef. Niet de relatie met Corrie maar de relatie met die ander; meneer de Man. Uiteindelijk kwam, onvermijdelijk maar zeker, verhuizing nummer 2 ter sprake. Dit keer naar de meest Vlaamse stad van Nederland waar ik tevens de meest lieve buren heb die je je maar kan wensen. Ik kwam in een woning die alweer de nodige opknapbeurt nodig had. Dus alsof we nog geen 3 maanden klaar waren met het vorige huis en er geen genoeg van konden krijgen, gingen we maar weer eens voor de 2e keer aan de slag. Laminaatje hier, likje verf daar…het voordeel is wel dat ik nu hier mooier zit dan meneer de Man omdat we nu al eens ervaring hadden opgedaan bij het vorige 'Projectje'. Ik laat de aanhalingstekens weer over aan jullie eigen verbeelding maar ik kan je wel zeggen dat 'Projectje' niet voor niets met een hoofdletter is en niet liefkozend bedoeld wordt.

De veelbelovende baan, waarvoor moi verhuisd is, is intussen niet meer. Het contract liep af en daar zit je dan in de meest Vlaamse stad van Nederland zonder inkomen. Dit blog zal dus vanaf nu vooral veel over consuminderen gaan en agressieve uitspattingen naar het Nederlands sociaal zekerheidsbeleid. Wat er allemaal niet in anderhalf jaar kan gebeuren! Intussen zijn we weer aan het overwegen om toch maar terug naar Finland te verhuizen, mooie rondreis geweest zo... En dan hebben we het nog niet eens over het afgelopen WK gehad! Tips iemand?

In de bonus deze keer, voor degenen die mijn buren nog niet kennen. En aan de zuiderburen wil ik even kwijt dat ik ze super tof vind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!