zaterdag 12 januari 2013

Moppentrommels en citroenenOnlangs ben ik vlijtig aan de slag gegaan met Penzu, een online dagboek waar mijn moeder mij mee in contact heeft gebracht. `Laten we het eens proberen en zien of we het volhouden` dacht ik bij mezelf. En dat heb ik geweten ook, ik tik er kilometers in weg!

Hier een aantal passages uit mijn dagboek:


Helsinki, 7-1-2013

`Wat zal ik hier eens in schrijven? Ik heb nog nooit een dagboek bijgehouden, laat staan een online dagboek. Ik zit zelfs al te twijfelen of ik hier een blog van moet maken of niet, terwijl er nog niks op papier staat. En zou ik straks mijn penzu.com wachtwoord nog wel weten?


Ik begin bij de dag van vandaag, daarover is er ook genoeg te vertellen.

Vandaag heb ik niet veel bijzonders gedaan, echter wel reactie ontvangen van de woningbouw. Ze vragen om loonstrookjes en zogeheten ib 60 formulieren van de belastingdienst. Dat betekent weer een dikke 2 persoonsvergadering vanavond als Manlief thuiskomt over wie zijn papieren wel gaat laten zien en wie niet. Let wel, om de simpelste dingen gaat men hier in conclave!

Terwijl mijn vingers over het toetsenbord wegtikken over vandaag, zit ik met mijn hoofd toch nog een beetje bij gisteren...

Gisteren heb ik met de Kleine op skype afgesproken maar ze was nog niet thuis.Terwijl ik online zat te wachten heb ik nog op Mr. X (haar vader) zijn facebook gespiekt. Dat doe ik om af en toe eens een paar foto's van de Kleine te bekijken.

Totdat mijn oog gleed over de reactie van de welopgevoede "mevrouw van H.", die zij op een foto van mijn dochter achterliet:

`Mooie meid:D Ik hoop niet dat dr moeder weer met haar fieters aan dat kind haar haren gaat zitten`

Hiermee vraagt zij echter om een speciaal plekje in mijn dagboek wat ik doop tot "Roflmao WTF Moppentrommel". Daarin zal ik alle wijze en vooral "relevante" uitspraken van onze geliefde naasten bijhouden. Want iets in mij zegt dat deze dame ons nog vele malen een genoegen zal doen met haar Bijlmeruitspraken. Hmm...zou ik daar een aparte entry voor aanmaken?

Later op de avond...

Manlief kwam met zijn moeder thuis nadat ze in de Pub wellicht een paar uur met hevige rook uit de schoorsteen in conclave hebben gezeten over het schandaal van het jaar 2012, namelijk onze verhuizing naar Nederland. Ik wacht nog steeds op het verslag daarvan zodat ik ook op de hoogte ben, maar tot nu toe heb ik nog niets gehoord. Geen nieuws is goed nieuws!
Al zou ik dat laatste niet durven zeggen over onze geplande vakantie richting India. De plannen liggen er namelijk om mij "3 dagen eerder op het vliegtuig terug te zetten en eventueel gelijk richting Nederland". Een oudere reisgenoot gaat namelijk 3 dagen eerder weg daar en dan voelen zij zich niet veilig meer en vooral niet met mij erbij. Ik zeg "Samen uit samen thuis!"

...Tijd om ondertussen nog even wat citroensap op mijn gezicht te smeren. Ik ben sinds de laatste twee weken bezig met dit schoonheidsritueel en deze lijkt, na vele andere dingen uitgetest te hebben, wél te helpen tegen mijn "krentenbol". De acné is sinds de laatste 3 maanden weer uitgebroken omdat ik gestopt was met de "pil". Ik doe verder niks aan mijn gezicht behalve met lauw water wassen en af en toe met cremescrub van de Hema scrubben.

Manlief heeft inmiddels om kwart over 10 in de avond nog om een vergadering geroepen, en dat terwijl ik mijn haar nog moet wassen! Morgen naar de bank...Alvast welterusten Dagboek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!