woensdag 23 januari 2013

Dozijn dode duiven

Helsinki, 23-1-2012


´Van uitstel komt afstel´ zeggen wij Nederlanders wijs. Het bestaan van een soortgelijk gezegde in Finland trek ik echter in twijfel.


Sinds vorige week liggen er plannen om een busje te huren voor de verhuizing. We zouden alles wel eventjes in dozen en zakken gooien en dan de inboedel richting het adres van schoonmoeder verhuizen. Die was echter niet te verblijden met onze gift want haar appartement, van 30 vierkante meter, is al ingericht en wel. Gelukkig heeft manlief haar kunnen overtuigen dat onze sofa hartstikke lekker zit en ons bed hemels slaapt; je zou je haast wanen dat je op het pure dons van een dozijn dode duiven ligt. Uiteindelijk is ze dan toch overstag gegaan, wellicht door zijn prachtig pleidooi. En zoals we in Nederland ook wel zeggen ´moet je het ijzer smeden als het heet is´. Dus hebben we besloten om morgen gelijk de bus te huren. Klein probleempje Houston: er is nog niets ingepakt en ons huisje staat er nog perfect ingericht bij. Het zou zo een kant en klare showkamer kunnen zijn voor in de IKEA, ons favoriete restaurant in Finland. Gezien het eten hier nog van het niveau ´zout- is- het- meest- exotische- specerij- wat- we- kennen´ is.

Terug naar de orde van de dag, of eigenlijk de orde van morgen. We zijn nog helemaal niet voorbereid. Tot mijn groeiende frustratie vroeg ik vandaag, met een hopende klank in mijn stem,  aan manlief of ik dan misschien al kon beginnen met inpakken. Waarop zijn antwoord "achja, we hebben nog 2 weken, we doen het anders volgende week wel" was.

Van uitstel komt afstel! Bij jou thuis ook?

Wordt vervolgd: met in deel 2 de zoektocht naar een koopwoning voor schoonmoeder. Het huidige appartement is nu te knus met al die dode duiven erbij.

Ga je ook verhuizen en wil je het beter aanpakken dan wij? Bekijk verhuistips op http://www.verhuisadvies.nl/index.php?p=verhuistips

Wil je ook duiven houden om het dons vervolgens te verzamelen in een handgemaakt matras? Leer meer over duiven van Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Duiven_(vogels)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je kladje!